clear float
homepage Výrobky v akci
clear float
<Duben 2024>
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
všechny záznamy
12.Listopad

6. Otevřené mistrovství České republiky dorostu, juniorů a masters v klasickém benčpresu (RAW) Rakovník, 12. listopadu 2022

12.11.2022  | Kde: Rakovník

 

SK Olymp fitness Novy Bor má další zlatou medaili a národní rekord!

NA MČR masters získal Josef Vojtěch Vazny zlatou medaili a vytvořil novy česky rekord.

Letošní Mistrovství republiky v benčpresu RAW, konaného 12.11.2022 v Rakovníku byly pro Pepu Vážného velmi narocne.
Vrcholící tréninkovou přípravu Pepovi zastavila bouračka, kdy do něj dobrzdil betonářský náklaďák. Po nějaké době se zjistilo, že se to až tak bez zranění, jak jsme se zkraje domnívali neobešlo. Prasklá žebra zajistila dlouhý tréninkový výpadek, nárazem utrpěly také zápěstí a lokty. Kvůli bolestivým, ale hlavně i nestabilním kloubům musel Pepa na poslední chvíli změnit standartní  široký úchop činky na úzký. Prostě situace, kdy člověk zvažuje, zda má vůbec cenu s ´podvýkonem´ na závody jezdit. Jenže nás Pepa nic nevzdal.
Pepa od letoška patří do jiné věkové kategorie – M4. Hranice  národního výkonu byla dána prekonanim 140 kg.
Takže očekávaný ´podvýkon´ zapomenut, jede se utvořit pro kategorii rekord. A to by se mělo i s hendikepem zvládnout.

Můžu oznámit, že zvládlo a cíle bylo dosaženo. A to hned v 1. pokusu. Ve 2. a 3. pokusu Vážný národní rekord ještě trochu posunul – na 145 a pak na 150 kg. Byť 150 není Pepovýma očima žádný ´rekord´,  narodni rekord, to je! Pro 70-ti leteho dědečka úctyhodný. Pepa pochopitelně zvítězil ve své věkovo-hmotnostní kategorii. Dokonce to stačilo i na 3. místo v celkovém pořadí M4. Možná kdyby nebyl líný si při vážení sundat přebytečné svršky a boty, mohl být konečný přepočet bodů ještě lepší.

Spokojený mohl z mistrovství odjet i Pepův oddílový kolega Kolja Ferenc. Ve 2. pokusu vyrovnal svůj osobní rekord 100 kg a skončil na 4. místě. Kolja sice mířil na ještě lepší výkon, ale 3. pokus se mu nevydařil. Tipla bych, že zapracovala psychika, protože oba předchozí pokusy dal lehce a velmi čistě.

Nedá mi nezmínit ještě legendu českého silového trojboje Adinu Hykovou. Adinka sice k týmu SK Olymp fitness Nový Bor nepatří, ale dlouhou spoluprací s Pepou ji bereme pořád za ´naši´. Tenhle nesmírně akční, skoro osmdesátiletý skřítek benčnul 55 kg.
Všem třem k výkonům a umístěním gratulujeme.  Kromě výkonů i k tomu, že přes svůj věk a různé zdravotní nekomforty, se dál činí.

Poznamka Pepy manželky: Když jsem zjistila, že si Pepa doma nechal zápěstní bandáže a v přenosu viděla, že benčuje bez zpevněného zápěstí, udělalo se mi špatně. Naštěstí vydrželo...
Livie Vážná.